Szukaj na tym blogu

Sernik "jogurtowy puch"

Ciasto

1,5 szklanki mąki
0,5 margaryny
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2  żółtka
|2 łyżki cukru pudru
2 łyżki śmietany
1 budyń czekoladowy bez cukru

Wszystkie składniki zagnieść i przenieść na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 10-15 minut.

Masa serowa

3 jogurty greckie (po 400 ml)
8 jajek
0,75 szklanki cukru
10-20 dag rodzynek namoczonych wcześniej
2 budynie waniliowe bez cukru
0,75 szklanki oleju

Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka i dokładnie połączyć. W drugiej misce połączyć jogurty, budynie i rodzynki (otoczone w mące)na końcu dodać olej. Wylać na podpieczone ciasto i piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 70 minut. Po ostygnięciu polać polewą czekoladową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz