Szukaj na tym blogu

Kiełbaski elegancko podane

50 dag mini kiełbasek lub parówek
3 szklanki mąki
10 dag masła
1 jajko
250 ml mleka
5 dag drożdży
1/2 łyżeczki soli
łyżeczka cukru
około 1/2 szklanki żółtego sera
masło (roztopione) do posmarowania przed pieczeniem

Podgrzać mleko i rozpuścić drożdże. Dodać wszystkie inne produkty i dobrze wyrobić. Rozwałkować na stolnicy i pokroić w pasy o 2 cm mniejsze od długości kiełbasek. Otaczać kiełbaski ciastem i odcinać nożem obrotowym. układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia (sklejeniem do dołu). Smarujemy roztopionym masłem. Pieczemy przez około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Podawać z ketchupem na ciepło lub na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz