Google+ Followers

Szukaj na tym blogu

Domowa wędlinka


Nie muszę jej polecać, bo na pierwszy rzut oka widać, że nikt się nie oprze. Mięso w przekroju, to prawdziwe mięso! Niczym nie szpikowane, bez chemii! Można taki schabik podać jako wędlinkę lub sztukę mięsa do obiadu. Jest rewelacyjny polecam!

Wystarczy 1-2 kg schabu natrzeć ulubionymi przyprawami i koniecznie czosnkiem. Zapakować do lodówki w worku do pieczenia i niech leżakuje.  Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza i pieczemy w worku. Myślę, że 1 godzina powinna wystarczyć. Pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia.


Sok, który wydzieli się podczas pieczenia wystarczy do zrobienia sosu. Wystarczy zabielić go śmietaną. Ja w ramach solidarności ze zwierzętami domowymi, dodaje sosik do psiej kaszy. Taką kaszą nawet człowiek by nie pogardził.
Mięsko wystarcza na cały tydzień do kanapek i co najważniejsze, przez tydzień jest świeże.


POLECAM!