Szukaj na tym blogu

Chrupiące ciastka kruche


Chrupiące ciastka

2 i 1/2 szkl. mąki krupczatki
1 szkl. mąki ziemniaczanej
1 i 1/3 szkl. cukru
40 dag masła
3 jajka
odrobina soli
4 łyżki mleka


1. Mąki wymieszać w misce.
2. Masło utrzeć z cukrem, mlekiem  i jajkami na puszystą masę.
3. Miksując wsypujemy mąki do utartych jajek z masłem.
4.Ciasto wkładamy do woreczka z obciętą końcówką i wyciskamy paluszki wprost na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.



5. Wstawiamy do piekarnika w temperaturze 180 stopni Celsjusza  i pieczemy 20 minut.

Trudno się im oprzeć, szczególnie jeśli rozpuścimy czekoladę na łyżce masła i zamoczymy nasze wypieki. Te moje powstały na prośbę mojego młodszego syna, chodziło za nim coś słodkiego. Bardzo cieszę się, że moje dzieci jedzą domowe wyroby, będą miały co wspominać po latach.
Rewelacja!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz